Форум права, 2015, № 2

Постійне посилання зібрання

Форум права : електрон. наук. фах. вид. / Харк. нац. ун-т внутр. справ; голов. ред. О. М. Музичук. – Харків, 2015. - № 2. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-tit/FP_index.htm.

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Документ
    Принципи адміністративно-правового забезпечення діяльності адвокатури України
    (Форум права. - 2015. - № 2. - С. 192–197., 2015) Шкребець, Є. Ф.; Shkrebets, Y. F.
    Розроблено авторське бачення принципів адміністративно-правового забезпечення організації та діяльності адвокатури в Україні. Встановлено, що підвищенню професійного рівня складу адвокатури сприятиме введення адвокатських рангів, а також законодавче закріплення інституту обов’язковості підвищення адвокатами своєї кваліфікації.
  • Документ
    Визначення істотної шкоди та тяжких наслідків за новою редакцією примітки до ст.364 КК України
    (Форум права. - 2015. - № 2. - С. 169–176., 2015) Харченко, В. Б.; Kharchenko, V. B.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1214-0313
    Розглянуто зміст суспільно небезпечних наслідків окремих злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг; приділено увагу співвідношенню понять «збитки» і «шкода» як в науці кримінального права, так і в інших галузях права; обґрунтовано, що новели кримінального законодавства жодним чином не змінюють підходів до визначення категорій «істотна шкода» і «тяжкі наслідки».
  • Документ
    Деякі питання провадження із звернень громадян в діяльності органів внутрішніх справ
    (Форум права. - 2015. - № 2. - С. 120-125., 2015) Наумов, І. В.; Naumov, I. V.
    Проаналізовано види звернень громадян, що надходять до органів внутрішніх справ України, визначено їх роль та значення в діяльності ОВС України, а також підстави подання. Окрему увагу приділено розгляду звернень, що подаються на особистому прийомі громадян, та узагальненню статистики за даним напрямком роботи. Зроблено висновок про необхідність приділення більшої уваги узагальненню звернень громадян до органів внутрішніх справ, що дозволить отримати більш повне уявлення про стан справ в конкретному підрозділі чи на підлеглій конкретному органу території, сприятиме своєчасному виявленню причин вчинення правопорушень і допоможе визначити шляхи удосконалення розгляду звернень громадян.
  • Документ
    Особливості виявлення осіб, причетних до підготовки або вчинення злочинів, пов’язаних з терористичною діяльністю
    (Форум права. - 2015. - № 2. - С. 101-105., 2015) Лисенко, А. М.; Вінцук, В. В.; Lysenko, A. N.; Vintsuk, V. V.
    Стосовно проблем тактичного забезпечення протидії тероризму розглянуто особливості застосування оперативно-розшукових заходів під час виявлення осіб, що займаються терористичною діяльністю, науково обґрунтовано та розроблено пропозиції щодо їх оптимізації.
  • Документ
    Договір чи меморандум: бути чи здаватись?
    (Форум права. - 2015. - № 2. - С. 52-57., 2015) Завальна, Ж. В.; Zavalna, Zh. V.
    Досліджується правова природа меморандуму. Доводиться, що меморандум є однією із форм договірного регулювання відносин, при цьому, аналізуються загальні ознаки форм договірного регулювання. Встановлено, що особливістю меморандуму як однієї із форми договірного регулювання є те, що дана форма договірного регулювання не породжує юридичних зобов’язань, а виконує роль фіксації намірів.
  • Документ
    Нові форми і методи діяльності органів внутрішніх справ: практика проголошення та запровадження
    (Форум права. - 2015. - № 2. - С. 58-63., 2015) Зозуля, І. В.; Zozulia, I. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3507-0012
    Виконано аналіз сутності поняття «нові форми і методи діяльності органів внутрішніх справ» та їхньої трактовки в новітніх програмних документах з питань реформування МВС України, якими наразі є Концепція першочергових заходів реформування системи Міністерства внутрішніх справ і ія розвитку органів внутрішніх справ України, а також визначена реальна практика їх проголошення та запровадження.
  • Документ
    Чинники модернізації державного ладу монархій Арабського Сходу
    (Форум права. – 2015. – № 2. – С. 24–31 ., 2015) Гришко, Л. М.; Gryshko, L. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0347-1118
    Розглядаються чинники модернізації державного ладу монархій Арабського Сходу, зокрема, виділені чинники, що викликають модернізаційні процеси та чинники що впливають на їх зміст. Чинники, що викликають модернізаційні процеси, розділено на внутрішні та зовнішні. До зовнішніх чинників часто відносять процеси глобалізації.
Сайт видання: http://forumprava.pp.ua/