У статті розглянуто основні принципи забезпечення безпеки та якості харчових продуктів, які
діють на території країн Європейського Союзу, надано їх характеристику через призму європейського
продовольчого права на прикладі систем регулювання безпечності харчових продуктів у Данії, Швеції,
Польщі та Німеччині. Запропоновано використати певні елементи вищенаведених систем також і в
Україні.
The article deals with the basic principles which provide safety and quality of food and operate in the
European Union. Their features have been provided through Product Liability Law of European Union and
systems in such countries as Denmark, Sweden, Poland and Germany where the safe food is regulated. Some
elements of the mentioned systems have been proposed to use in Ukraine.
В статье рассмотрены основные принципы обеспечения безопасности и качества пищевых
продуктов, которые действуют на территории стран Европейского Союза, дана их характеристика
через призму европейского продовольственного права на примере систем регулирования безопасности
пищевых продуктов в Дании, Швеции, Польши и Германии. Предложено использовать определенные
элементы вышеприведенных систем также и в Украине.