Наукові публікації (Scientific publications). УДК 35

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 20 з 1863
  • Документ
    Характеристика принципів діяльності та проходження служби в слідчих підрозділах Національної поліції України
    (Актуальні питання у сучасній науці. - 2024. - № 3(21). - С. 636-646, 2024) Казанчук, І. Д.; Kazanchuk, I. D.; Масленникова, С. А.; Maslennykova, S. A.
    Надано власне визначення принципів проходження служби в слідчих підрозділах Національної поліції, під якими слід розуміти сукупність основоположних, керівних ідей, що нормативно закріплені, та визначають сутність та призначення професійної діяльності поліції як органу виконавчої влади, та на основі яких формуються певні правила поведінки працівників слідчих підрозділів під час проходження служби в поліції та здійсненні правоохоронної функції держави. Проаналізовано зміст основних принципів діяльності Національної поліції України, які визначені в Законі України «Про національну поліцію», з’ясовано їх сутність та надана власна класифікація принципів діяльності та проходження служби в слідчих підрозділах Національної поліції. Вказано на розподіл принципів проходження служби в слідчих підрозділах поліції на три групи, а саме: конституційно-правові принципи; загальні (або основні), визначені в спеціальних законах, якими врегульовано діяльність Національної поліції; спеціальні принципи, які визначені в відомчих нормативно-правових актах України, і якими врегульовано функціонування та порядок проходження служби в слідчих підрозділах поліції.
  • Документ
    Компетенція та повноваження керівника територіального управління Державного бюро розслідувань
    (Європейські перспективи. - 2023. - № 1. - С. 236-241, 2023) Курепін, Р. Ю.; Kurepin, R. Yu.
    Виокремлено ключові повноваження керівника територіального управління Державного бюро розслідувань, на основі чого відзначено, що саме вони відображають їх місце та значення у різноманітних відносинах, які виникають в діяльності підпорядкованих їм відомств, зокрема: проходження стажування, складення присяги, провадження внутрішнього контролю, тощо. Також керівники виконують роль представників тих територіальних управлінь ДБР, які вони очолюють, у відносинах з органами державної влади, органами місцевого самоврядування та громадськими об’єднаннями. Відзначено, що компетенція та повноваження керівника територіального управління ДБР є тими елементами, які разом із завданнями та функціями, розкривають зміст його адміністративно-правового статусу.
  • Документ
    Зміст та особливості правоохоронної діяльності територіального управління Державного бюро розслідувань
    (Право.ua. - 2023. - № 1. - С. 242-247, 2023) Курепін, Р. Ю.; Kurepin, R. Yu.
    Розкрито сутність та зміст поняття «правоохоронна діяльність». Здійснено аналіз норм чинного законодавства, норми якого спрямовані на регулювання правового статусу територіальних управлінь Державного бюро розслідувань. Виокремлено ключові особливості діяльності органів управління Державного бюро розслідувань.
  • Документ
    До характеристики місця та особливостей Державного бюро розслідувань у системі правоохоронних органів України
    (Наше право. - 2021. - № 2. - С. 211-216, 2021) Курепін, Р. Ю.; Kurepin, R. Yu.
    У статті, спираючись на аналіз наукових поглядів вчених, надано характеристику системі правоохоронних органів України. Розкрито положення норм чинного законодавства, які спрямовані на регулювання діяльності Державного бюро розслідувань як особливого правоохоронного органу України. Виокремлено ключові особливості ДБР, які характеризують дане відомство як правоохоронний орган.
  • Документ
    Взаємовідносини Національної поліції та громади під час воєнного стану
    (Право.ua. - 2024. - № 1. - С. 86-93, 2024) Новіченко, А. В.; Novichenko, A. V.
    Досліджено взаємовідносини між Національною поліцією та громадою під час воєнного стану. Сучасні реалії, а саме збройна агресія та напад на Україну з боку збройних сил Російської Федерації, зумовили впровадження воєного стану на всій території держави та внесення змін до чиного законодавства України. Ці зміни також торкнулись правоохоронної діяльності. Введення режиму воєнного стану обумовлено особливою увагою з боку держави, щодо аспектів взаємодії правоохоронних органів, зокрема поліції, із громадськими об’єднаннями, окремими громадянами з питань охорони громадського порядку, розбудови партнерської моделі взаємин між ними в умовах воєнного стану.
  • Документ
    Legal basis for the activities of law enforcement agencies under the legal regime of martial law
    (International Journal of Religion. – 2024. – Vol. 5, № 3. – P. 281-287, 2024) Gusarov, S. M.; Гусаров, С. М.; Salmanova, O. Yu.; Салманова, О. Ю.; Prysyazhnyuk, O.; Shovkun, Yu. I.; Шовкун, Ю. І.
    Проблемні питання щодо правових засад діяльності правоохоронних органів в умовах правового режиму воєнного стану зумовлені значними загрозами українській державності, суверенітету та територіальній цілісності України. Ці аспекти особливо загострилися після 24 лютого 2022 року внаслідок повномасштабного вторгнення Російської Федерації, що зумовлює актуальність теми. Метою дослідження є визначення правових основ діяльності органів внутрішніх справ в умовах правового режиму воєнного стану у світлі новітніх соціально-економічних, ідеологічних та безпекових проблем. У статті використано такі методи як аналіз, синтез, дедукція, індукція, логіко-правовий метод і прогнозування. У рамках дослідження виділено окремі організаційно-правові принципи, які найбільш широко ілюструють глибину змін у діяльності правоохоронних органів в умовах воєнного стану. Принцип ситуативного впровадження нових послуг для допомоги населенню зводиться до того, щоб правоохоронці надавали послуги з розміщення населення в притулках, забезпечення питною водою та продуктами харчування незахищених верств населення тощо. Тут діє правило, щоб ефективний зміст у протидії роз’єднанню, існує потреба у розкритті існуючої призми, яка зможе запобігти заходам, що використовуються для запобігання озброєним групам, які більшою мірою продовжуватимуть становити загрозу для побудови стабільної зовнішньої політики держави.
  • Документ
    Аналіз рівня довіри до Національної поліції України під час воєнного стану: проблеми та завдання до вирішення
    (Наука в умовах воєнного стану: пошуки, проблеми, перспективи розвитку: матер. Всеукр. наук.-практ. конф. молодих вчених (м. Дніпро, 3 трав. 2023 р.). – Дніпро : ДДУВС, 2023. – С. 190-192, 2023) Вульвач, А. Р.; Vulvach, A. R.
    Відзначено, що провідним критерієм оцінки ефективності діяльності поліції є довіра населення. За останні декілька років тенденція рівня довіри рухається в кращу сторону. Це відбувається через зміну методів та завдань в структурі МВС. Наголошено на оптимізації роботи поліції України, що ґрунтується на плідній співпраці з громадськими формуваннями й населенням.
  • Документ
    Використання інструментів штучного інтелекту в поліцейській діяльності
    (Кібербезпека в Україні: правові та організаційні питання = Cybersecurity in Ukraine: Legal and Organizational Issues : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 17 листоп. 2023 р.). - Одеса : ОДУВС, 2023. - С. 15-18, 2023) Манжай, О. В.; Manzhai, O. V.
    Зазначено, що розвиток систем штучного інтелекту дозволяє значно прискорити та спростити виконання завдань поліцейської діяльності. Розглянуто потенційні напрями застосування відповідного інструментарію штучного інтелекту у згаданому контексті.
  • Документ
    Використання методу OSINT під час підготовки фахівців з кібербезпеки
    (Кібербезпека в Україні: правові та організаційні питання = Cybersecurity in Ukraine: Legal and Organizational Issues : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 17 листоп. 2023 р.). - Одеса : ОДУВС, 2023. - С. 24-26, 2023) Онищенко, Ю. М.; Onyshchenko, Y. М.
    Розглянуто використання методу OSINT під час підготовки фахівців з кібербезпеки у Харківському національному університеті внутрішніх справ.
  • Документ
    Правові засади взаємодії та координації діяльності правоохоронних органів на регіональному рівні
    (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2016. - Вип. 2, ч. 4. - С. 248-254, 2016) Русецький, А. А.; Rusetskyi, A. A.
    У статті на основі аналізу наукових поглядів вчених та норм чинного законодавства України розглянуто правові засади взаємодії і координації діяльності правоохоронних органів на регіональному рівні та визначено місце серед них адміністративно-правового регулювання.
  • Документ
    Превентивна діяльність поліції у сфері ювенальної превенції
    (Науковий вісник Херсонського державного університету. Серія : Юридичні науки. - 2018. - Вип. 2, т. 3. - С. 80-84, 2018) Парханов, Г. Р.; Parkhanov, H. R.
    У статті досліджується превентивна діяльність поліції у сфері ювенальної превенції, що повинна сприяти посиленню відповідальності сім’ї, суспільства та держави за процес виховання і становлення дітей, забезпеченню додержання прав і свобод дітей, які потрапили у конфлікт із законом, шляхом підвищення рівня їх правового та соціального захисту. Виокремлено та розкрито основні напрями превентивної діяльності поліції у сфері ювенальної превенції. Запропоновано шляхи удосконалення правового забезпечення діяльності підрозділів ювенальної превенції Національної поліції.
  • Документ
    Фізична підготовка в правоохоронних органах як складова фізичної культури і спорту та предмет адміністративно-правового регулювання
    (Наукові записки [Центральноукр. держ. пед. ун-ту імені Володимира Винниченка]. Сер.: Право. – 2017. – Вип. 2., Спецвип. – С. 90-94, 2017) Ковальов, І. М.; Kovalov, I. M.
    Розкрито зміст фізичної підготовки правоохоронних органів в України, розглянуто з позиції функціонального підходу – як функції держави щодо розвитку фізичної культури і спорту, як необхідної умови проходження служби в правоохоронних органах та елементу особистої безпеки правоохоронців, що дозволило передбачити наступність формування змісту зазначеного поняття, виходячи з правової природи управління, яке реалізується в межах адміністративно-правових відносин.
  • Документ
    Мета та завдання професійної підготовки працівників Національної поліції України
    (Науковий вісник публічного та приватного права. - 2023. - Вип. 4. - С. 107-113, 2023) Діденко, В. В.; Didenko, V. V.
    Визначено мета та завдання професійної підготовки працівників Національної поліції України. Констатовано, що ключовою метою професійної підготовки поліцейських є формування у людини особистих (психологічних, моральних та фізичних) якостей, а також правової свідомості та професійних знань, умінь і навичок, які у своїй єдності дозволяють йому на високому рівні, якісно та оперативно виконувати покладені на них обов’язки в процесі реалізації завдань та функцій, що покладено на Національну поліцію України як ключовий правоохоронний орган нашої держави. Відзначено той факт, що ані мета, ані завдання професійної підготовки досліджуваної категорії працівників не віднайшли свого законодавчого закріплення. А відтак, дана прогалина потребує усунення шляхом внесення змін та доповнень до діючого спеціального законодавства, норми якого регулюють діяльності поліції взагалі, а також питання професійної підготовки поліцейських, зокрема.
  • Документ
    Prevention of domestic violence as one of the priority areas of preventive policing: Legal regulations and international experience
    (Cuestiones Políticas. – 2023. – Vol. 41, № 79. – P. 142-155, 2023) Ishchenko, I.; Korol, O. V.; Король, О. В.; Hridina, N. Yu.; Грідіна, Н. Ю.; Tyshlek, M.; Nosevych, N.
    Метою дослідження було вивчення норм чинного українського та міжнародного законодавства, позицій науковців, навчальної та довідкової літератури, а також статистичних даних, визначення правового становища Національної поліції як суб’єкта превентивної та протидії діяльності. проти сімей, які постраждали від насильства. В основному змісті статті розкрито правове становище Національної поліції як суб’єкта запобігання та протидії домашньому насильству, який виконує профілактичні, поліцейські та правозахисні функції. У цьому контексті визначено, що Національна поліція як орган державної влади здійснює спеціальні заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству, застосовуючи у разі необхідності до порушників заходи адміністративного примусу. Методологічною основою дослідження стали порівняльно-правовий та системний аналіз, формально-юридичний метод, метод інтерпретації, герменевтичний метод, а також методи аналізу та синтезу. Як висновок зазначається, що важливим аспектом удосконалення діяльності Національної поліції в Україні є формування довіри у постраждалих сімей, які бояться повідомляти про факти домашнього насильства через страх осуду з боку суспільства.
  • Документ
    Механізм правового захисту працівника ОВС
    (Юридичний науковий електронний журнал. - 2015. - № 1. - С. 135-137, 2015) Руколайніна, І. Є.; Rukolainina, I. Ye.
    Проаналізовано сучасний стан проблем, пов’язаних із забезпеченням належного соціально-правового захисту працівників міліції. Розглянуто теоретичні положення та концептуальні основи реалізації механізму адміністративно-правового захисту працівників органів внутрішніх справ. Розроблено окремі пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства, яке регламентує такий захист.
  • Документ
    Сфера застосування матеріально-технічного та фінансового забезпечення в діяльності ОВС
    (Юридичний вісник. - 2014. - № 1. - С. 55-59, 2014) Руколайніна, І. Є.; Rukolainina, I. Ye.
    Досліджено основні напрями матеріально-технічного та фінансового забезпечення в органах внутрішніх справ. Визначено поняття матеріально-технічного та фінансового забезпечення в органах внутрішніх справ.
  • Документ
    Аналіз міжнародного досвіду адміністративної діяльності поліції в сфері охорони навколишнього природного середовища: перспективи впровадження в Україні
    (Modern science, practice, society: The 18 th International scientific and practical conference (Boston, USA, 25-26 May 2020). - Boston, 2020. - P. 300-303, 2020) Казанчук, І. Д.; Kazanchuk, I. D.
    Проаналізовано передовий міжнародний досвід поліцейських структур. Зауважено, що в Україні на державному рівні треба піднімати питання про створення екологічної поліції або її аналогів. Крім того, потребою часу є прийняття конкретних рішень з боку органів законодавчої та виконавчої влади, спрямованих на вдосконалення правових норм, що забезпечують діяльність правоохоронних органів з охорони природних ресурсів, підвищення ефективності практики їх застосування і попередження, необхідності консолідованої і злагодженої роботи всіх державних інституцій і місцевого самоврядування у подоланні екологічних правопорушень.
  • Документ
    Вивчення зарубіжного досвіду партнерства поліції і населення та можливості його використання
    (Європейські перспективи. - 2024. - № 1. - С. 158-165, 2024) Новіченко, А. В.; Novichenko, A. V.
    Вивчено зарубіжний досвід партнерства поліції і населення та можливості його використання в Україні. Зазначено, що на рубежі XX-XXI ст.ст. у всіх розвинених країнах світу було проведено значні реформи поліції, що відповідають сучасним тенденціям розвитку суспільства та спрямовані на підвищення ефективності її діяльності. Реформування внесло суттєві зміни до форм та методів роботи поліції, характеру та змісту співробітництва, орієнтованого на взаємодію з громадянами та громадськими інститутами. Цінність вивчення такого досвіду очевидна, оскільки дозволяє уникнути помилок, знайти нові можливості оптимізації адміністративної реформи правоохоронних органів в Україні у контексті соціального партнерства поліції та суспільства в протидії адміністративним та кримінальним правопорушенням.
  • Документ
    Аналіз правових засад та досвіду організації проходження служби в слідчих органах зарубіжних країн, та можливості його впровадження в діяльності слідчих підрозділів поліції Україні
    (Європейські перспективи. - 2024. - № 1. - С. 45-50, 2024) Масленникова, С. А.; Maslennykova, S. A.
    Досліджено зарубіжний досвід підготовки та проходження служби в слідчих органах таких країн світу, як Німеччина, Франція й Італія. У статті наголошено, що організація системи підготовки фахівців для слідчих органів поліції в багатьох європейських країнах здебільшого збігаються. Спираючись на досвід слідчих органів Німеччини та Італії, вказано про необхідність забезпечити в службовій діяльності українських слідчих підрозділів поліції обґрунтовану оптимальну кількість справ на одного слідчого і дієвого контролю за їх рівномірним розподілом. Враховуючи позитивну зарубіжну практику, вказано, що високий професіоналізм поліцейського досягається не лише завдяки його професійній підготовці у фахових поліцейських закладах освіти, але й навчанню протягом усієї служби. Вказано, що основою ефективної службової діяльності працівників слідчих підрозділів Національної поліції є належний рівень їх правового і соціального захисту, матеріальне стимулювання належного виконання ними службових обов’язків.
  • Документ
    Адміністративно-правові засади та напрямки взаємодії Державного бюро розслідувань України з іншими державними органами та громадськістю у правоохоронній сфері в умовах воєнного стану
    (Європейські перспективи. - 2024. - № 1. - С. 32-37, 2024) Казанчук, І. Д.; Kazanchuk, I. D.
    У статті досліджено сучасний стан адміністративно-правового регулювання взаємодії підрозділів Державного бюро розслідувань України з іншими органами державної влади та громадськістю у сфері виконання правоохоронної функції держави. Спираючись на норми національного законодавства та аналіз теоретичних поглядів, визначено поняття «взаємодії», її видів у діяльності Державного бюро розслідувань. Зроблено висновок про необхідність на законодавчому рівні закріплення поняття форм, видів та меж взаємодії ДБР з іншими державними органами і громадськістю з метою покращення діяльності ДБР у правоохоронній сфері.