Покарання в законодавстві Драконта: оцінки в історіографії

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2017

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Підготовка охоронців правопорядку в Харкові (1917–2017 рр.) : зб. наук. ст. і тез доп. на наук.-практ. конф. до 100-річчя підготовки охоронців правопорядку в Харкові (м. Харків, 25 листоп. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С.

Анотація

Показано традиційні та альтернативні оцінки законодавства Драконта в історіографії. З’ясовано, що головною метою першого афінського законодавства було припинення кровної помсти між аристократичними родами, поширення якої загрожувало стабільності поліса. Тому покаранням за вмисне та невмисне вбивство за законами Драконта було вигнання, а не смертна кара. Зроблено висновок, що законами Драконт запроваджував контроль держави над проявами кровної помсти, але повністю не ліквідував цей інститут.

Опис

Логвиненко Є.С. Покарання в законодавстві Драконта: оцінки в історіографії /Є.С. Логвиненко // Підготовка охоронців правопорядку в Харкові (1917–2017 рр.) : зб. наук. ст. і тез доп. на наук.-практ. конф. до 100-річчя підготовки охоронців правопорядку в Харкові (м. Харків, 25 листоп. 2017 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків: ХНУВС, 2017. – С.

Ключові слова

Держава і право. State and Law. Государство и право, покарання, вбивство, закони Драконта, афінське законодавство

Бібліографічний опис