Операція «Вісла» - як одна з найтрагічнійших сторінок українсько-польських відносин

Ескіз недоступний

Дата

2013

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

«Воєнна історія України. Волинь та Полісся»: Матеріали Всеукраїнської наукової військово-історичної конференції (м. Рівне, 25-26 квітня 2013 року). – К., 2013. – С. 549-551.

Анотація

У статті розглядається одна з чорних сторінок в історії України і Польщі – операція «Вісла», що передбачала цілковите виселення українського населення з його етнічних земель і розселення по всій Польщі. Це робилося з метою протидії національно-патріотичних силам – Українській повстанській армії і націоналістичному підпіллю – Організації українських націоналістів, що являли собою серйозну загрозу для існуючого тоталітарного режиму в Польщі. Ця операція, що здійснювалась за підтримки СРСР і була частиною виконання «Угоди» між СРСР та Польщею, стала справжньою трагедією для українців

Опис

Заборовський, В. В. Операція «Вісла» - як одна з найтрагічнійших сторінок українсько-польських відносин / Заборовський, Віталій Віталійович Явтушенко, Василь Миколайович // «Воєнна історія України. Волинь та Полісся»: Матеріали Всеукраїнської наукової військово-історичної конференції (м. Рівне, 25-26 квітня 2013 року). – К., 2013. – С. 549-551.

Ключові слова

УРСР, Польща, УПА, «Закерзоння», ПОРП, , ,

Бібліографічний опис