Щодо визначення помилки у правовій природі правочину.

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2015

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Проблеми вдосконалення приватноправових механізмів набуття,передачі,здійснення та захисту субєктивних цивільних прав: матеріали круглого столу, присвяч. памяті проф. Чингізхана Нуфатовича Азімова(18 груд. 2015 р.).-Харків,2016. С.266-269.

Анотація

Автором розглянуті різні підходи до рузуміння сутності та характеристики правової природи правочину, вчиненого під впливом помилки та зроблено висновок про те, що помилка щодо правової природи правочину може бути підставою для визнання його недійсним лише у разі, якщо в суді буде доведено та встановлено факт хибних уявлень сторони щодо сутності, основних юридичних характеристи правочину та інших істотних умов вчиненого правочину., що підтверджують неправильне формування волі однієї чи обох сторін, а отже і її неправильне, помилкове спрямування на досягнення певного результату.

Опис

Бахаєва А. С. Щодо визначення помилки у правовій природі правочину.Проблеми вдосконалення приватноправових механізмів набуття,передачі,здійснення та захисту субєктивних цивільних прав: матеріали круглого столу, присвяч. памяті проф. Чингізхана Нуфатовича Азімова(18 груд. 2015 р.).-Харків,2016. С.266-269.

Ключові слова

Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE, Цивільне право. Civil Law. Гражданское право, Україна. Ukraine. Украина

Бібліографічний опис