Відповідальність за воєнні злочини в міжнародному кримінальному праві.

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2019

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994-2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту, (м. Харків, 22 листопада 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. Харків, 2019. С. 270-272.

Анотація

Наведені в тезах положення Римського Статуту Міжнародного кримінального суду демонструють розвиток міжнародного кримінального права та якісного покращення правової визначеності його норм в частині не лише криміналізації діянь (у даному випадку – воєнних злочинів), але й встановлення мір покарання за їх скоєння, а також у визначенні обставин, що підлягають врахуванню при винесені покарання, іншими словами, – у форматі загальновизнаного принципу кримінального права nullum crimen sine lege – nulla poena sine lege. Незважаючи на це, чимало питань, пов’язаних з розробкою дієвого міжнародного правого механізму захисту людини від наслідків збройних конфліктів (насамперед, воєнних злочинів), потребують якомога скорішого розв’язання. Серед яких – подальша розробка та оптимізація інституту відповідальності за воєнні злочини в міжнародному кримінальному праві.

Опис

Логвиненко Є.С. Відповідальність за воєнні злочини в міжнародному кримінальному праві. Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994-2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту, (м. Харків, 22 листопада 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. Харків, 2019. С. 270-272.

Ключові слова

міжнародні злочини, відповідальність, воєнні злочини, міжнародне кримінальне право

Бібліографічний опис