Проблема достатності та повноти кваліфікаційно-правових вимог, що висуваються до кандидатів на посаду суддів судів загальної юрисдикції за законодавством України

Вантажиться...
Ескіз

Дата

2014

ORCID

DOI

Науковий ступінь

Рівень дисертації

Шифр та назва спеціальності

Рада захисту

Установа захисту

Науковий керівник

Члени комітету

Видавець

Європейські перспективи. – 2014. – № 8. – С. 85-89

Анотація

У статті визначено групи та види кваліфікаційно-правових вимог до кандидатів на посаду судді суду загальної юрисдикції в Україні; охарактеризовано кваліфікаційно-правові вимоги до кандидата на посаду судді, визначені в законодавстві України та міжнародних актах; проаналізовано кваліфікаційно-правові вимоги до кандидата на посаду судді на предмет повноти та достатності їх правового регулювання.
The paper defined the concept of qualification and legal requirements for judicial candidates in Ukraine; characterized qualification and legal requirements for a candidate is defined in the legislation of Ukraine and international instruments; analyzed qualification and legal requirements of a candidate in terms of completeness and adequacy of regulation.
В статье определены виды и группы квалификационно-правовых требований к кандидатам на должность судьи суда общей юрисдикции в Украине; охарактеризованы квалификационно-правовые требования к кандидату на должность судьи, определенные в законодательстве Украины и международных актах; проанализированы квалификационно-правовые требования к кандидату на должность судьи на предмет полноты и достаточности их правового регулирования.

Опис

Шпенов, Д. Ю. Проблема достатності та повноти кваліфікаційно-правових вимог, що висуваються до кандидатів на посаду суддів судів загальної юрисдикції за законодавством України / Д. Ю. Шпенов // Європейські перспективи. – 2014. – № 8. – С. 85-89.

Ключові слова

Держава і право. State and Law. Государство и право, Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации, Україна. Ukraine. Украина, судді, судьи, judges, кваліфікаційно-правові вимоги, квалификационно-правовые требования, qualification and legal requirements, кандидат на посаду судді, кандидат на должность судьи, candidate for the position of judge, правове регулювання, правовое регулирование, legal regulation

Бібліографічний опис