Принудительное выселение из жилища: аспекты национального и международного права - Аврамова, О. Е.; Avramova, O. Ye.; Аврамова, О. Є.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1941-9894 (Scientific Collection «InterConf». - 2022.- № 95 (January ). - P. 422-429, 2022)
Розглянуто примусове виселення в аспекті національного та міжнародного права. Виявлено, що термін «примусове виселення» у міжнародному праві є ширшим за аналогічне поняття, яке використовується в національному законодавстві Азербайджанської Республіки, України. Виселення – це фактичне припинення проживання у житлі шляхом звільнення приміщення від проживання та/або видалення мешканців із житлового приміщення. Воно може бути добровільним та примусовим. Цей термін може бути застосований до випадків: 1) залишення житла та власності для порятунку життя та здоров'я у випадках збройних та інших конфліктів; 2) суспільної необхідності та потреби з метою розвитку суспільства та суспільних благ.

Forced eviction in the aspect of national and international law is considered. It was found that the term "forced eviction" in international law is broader than the similar concept used in the national legislation of the Republic of Azerbaijan, Ukraine. Eviction is the actual termination of living in housing by vacating the premises and/or removing residents from the housing. It can be voluntary or forced. This term can be applied to cases of: 1) leaving home and property to save life and health in cases of armed and other conflicts; 2) social need and need for the development of society and public goods.

Рассмотрено принудительное выселение в аспекте национального и международного права. Выявлено, что термин «принудительное выселение» в международном праве шире аналогичного понятия, которое используется в национальном законодательстве Азербайджанской Республики, Украины. Выселение – это фактическое прекращение проживания в жилище путем освобождения помещения от проживания и/или удаления жильцов из жилого помещения. Оно может быть добровольным и принудительным. Этот термин может быть применен к случаям: 1) оставление жилья и собственности для спасения жизни и здоровья в случаях вооруженных и других конфликтов; 2) общественной необходимости и потребности в целях развития общества и общественных благ.
Аврамова, О. Е. Принудительное выселение из жилища: аспекты национального и международного права / Аврамова Ольга Евгеньевна // Scientific Collection «InterConf». - 2022.- № 95 (January ). - P. 422-429. - DOI: 10.51582/interconf.19-20.01.2022.044.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Міжнародне право .International Law. Международное право; житлове право; housing law; жилищное право; житло; dwelling; жилище; виселення з житла; eviction from housing; выселение из жилья; житлові правовідносини; residential legal relations; жилищные правоотношения; добровільне виселення; voluntary eviction; добровольное выселение; примусове виселення; forced eviction; принудительное выселение; законодавство; legislation; законодательство; publikatsii u zarubizhnomu vydanni