Типовий договір як регулятор договірних відносин - Півовар, Д. П.; Pivovar, D. P. (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. – 2016. – Вип. 3. - С. 57-61, 2016)
Стаття присвячена проблематиці питання типового договору як регулятора договірних відносин. Висвітлені функції та ознаки цивільно-правового договору та нормативно-правового акта у цивільному праві. Доводиться, що типовий договір є особливим різновидом нормативно-правового акта.

The article is devoted to problems of model contract issues as regulator of contractual relationships. Deals with the functions and features of a civil contract and legal act in civil law. Proved that the standard contract is a particular form of legal act.

Статья посвящена проблематике вопроса типового договора как регулятора договорных отношений. Освещены функции и признаки гражданско-правового договора и нормативно-правового акта в гражданском праве. Доказывается, что типовой договор является особым видом нормативно-правового акта.
Standard contract as a regulator of contractual relations
Keywords: договір; типовий договір; нормативно-правовий акт; договірні відносини; функції типового договору; contract; standard contract; legal act; contractual relations; functions of a typical contract; договор; типовой договор; нормативно-правовой акт; договорные отношения; функции типового договора