Питання правотворчості в Конституції Італійської Республіки 1947 р. - Бурдін, М. Ю.; Burdin, M. Yu.; Mykhailo Burdin (Актуальні проблеми правотворчості в Україні : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 16-18, 2024)
У тезах зазначено, що Конституція Італійської Республіки 1947 р. забезпечує високий рівень демократичного контролю за процесами прийняття законів і внесення до них змін, що дає можливість оперативно реагувати на зміни в суспільстві, зберігаючи при цьому стабільність і відповідність державного устрою основним демократичним засадам.

The theses state that the Constitution of the Italian Republic of 1947 provides a high level of democratic control over the processes of adopting laws and amending them, which makes it possible to respond promptly to changes in society, while maintaining the stability and compliance of the state system with basic democratic principles.

В тезисах отмечено, что Конституция Итальянской Республики 1947 г. обеспечивает высокий уровень демократического контроля за процессами принятия законов и внесения в них изменений, что позволяет оперативно реагировать на изменения в обществе, сохраняя при этом стабильность и соответствие государственного устройства основным демократическим принципам.
Keywords: держава і право; Конституція Італійської Республіки 1947 р.; Італія; правотворчість; state and law; Constitution of the Italian Republic 1947; Italy; lawmaking