Спостереження статистичне - Фіалка, М. І.; Fialka, M. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5599-3335 (Українська кримінологічна енциклопедія / за заг. ред. В.В. Чернєя, В. В. Сокуренка. - Харків - Київ : Золота миля; Київ: Нац. акад. внутр. справ, 2017. - С. 616–617, 2017)
В публікації розкривається зміст терміну «спостереження статистичне». Встановлюються вимоги як до спостереження так і до дослідника. Дається характеристика видам кримінологічного спостереження.

This publication reveals the meaning of the term "statistical observation." Establish a requirement to monitor and to researchers. Describes the types of criminological observation.

В публикации раскрывается содержание термина «наблюдение статистическое». Устанавливаются требования как к наблюдению так и к исследователю. Дается характеристика видам криминологического наблюдения.
Фіалка М. І. Спостереження статистичне / М. І. Фіалка // Українська кримінологічна енциклопедія / за заг. ред. В.В. Чернєя, В. В. Сокуренка; упоряд.: О. М. Джужа, О. М. Литвинов; Харк. нац. ун-т внутр. справ, Нац. акад. внутр. справ, Кримінол. асоц. України. - Харків - Київ : Золота миля; Київ: Нац. акад. внутр. справ, 2017. - С. 616–617.
Keywords: спостереження статистичне; included tracking; невключене спостереження; observation is statistical; наблюдение статистическое; включене спостереження; включенное наблюдение; unlisted observations; невключенное наблюдения; Держава і право. State and Law. Государство и право; энциклопедическая статья; енциклопедична стаття