Концепт аксіологічної парадигми принципів законодавства у сфері національної безпеки - Загуменна, Ю. О.; Zahumenna, Yu. O.; Юлія Загуменна (Конституційні права і свободи людини та громадянина в умовах війни та післявоєнний період: матеріали наук. семінару (м. Львів, 23 черв. 2023 р.). – Львів: ЛьвДУВС, 2023. – С. 62-66, 2023)
Функції законодавства про національну безпеку є основними напрямками впливу цього законодавства на сферу безпекових правовідносин. Їх систему складають такі функції: регулювальна, охоронна, інтегративна, узгоджувальна, гранувально-забезпечувальна, превентивна, інформаційно-орієнтаційна, прогностична.

The functions of legislation on national security are the main directions of influence of this legislation on the sphere of security legal relations. Their system consists of the following functions: regulatory, protective, integrative, coordinating, facet-providing, preventive, information-oriented, prognostic.

Функции законодательства о национальной безопасности являются основными направлениями влияния этого законодательства на сферу правоотношений безопасности. Их систему составляют следующие функции: регулировочная, охранная, интегративная, согласовательная, гранично-обеспечивающая, превентивная, информационно-ориентационная, прогностическая.
Keywords: національна безпека; Україна; принципи законодавства у сфері національної безпеки; национальная безопасность; national security