Ситуаційний підхід до вивчення ідентичності особистості - Герасименко, О. А.; Herasymenko, O. A.; ОRCID: https://orcid.org/0000-0002-1447-6101; Землянська, О. В.; Zemlianska, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6547-2621 (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 24 квіт. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 24 - 28., 2020)
В тезах розглядаються можливості ситуаційного підходу до аналізу формування різних видів ідентичності в залежності від ситуації, що склалася. Ідентичність особистості розглядається як інтегральне складне соціально-психологічне утворення, як категорія адаптаційного ресурсу особистості, що приймає участь в регуляції поведінки. В тезисах рассматриваются возможности ситуационного похода к анализу формирования разных видов идентичности в зависимости от сложившейся ситуации. Идентичность личности рассматривается как интегральное сложное социально-психологическое образование, как категория адаптационного ресурса личности, принимающая участие в регуляции поведения. The abstract considers the possibilities of a situational approach to the analysis of the formation of different types of identity depending on the current situation. Personal identity is considered as an integral complex socio-psychological education as a category of an adaptive resource of a personality, involved in the regulation of behavior.
Герасименко О. А. Ситуаційний підхід до вивчення ідентичності особистості / О. А. Герасименко, О. В. Землянська // Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 24 квіт. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 24 - 28.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Психологія. Рsychology. Психология; ідентичність; ситуаційний підхід; адаптаційний ресурс особистості; характеристика ситуації; идентичность; ситуационный поход; адаптационный ресурс личности; характеристика ситуации; identity; situational approach; adaptive resource of personality; characteristics of the situation