Провідні ознаки насильства стосовно дітей - Харченко, С. В.; Kharchenko, S. V.; Svitlana Kharchenko (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 берез. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 263-266, 2024)
Представлено загальні індикатори, які проявляються в переживаннях і поведінці дитини, яка потерпає від насильства. Наведено основні ознаки того, що дитина стала жертвою сексуального насильства.

General indicators are presented, which are manifested in the experiences and behavior of a child who suffers from violence. The main signs that a child has become a victim of sexual violence are given.

Представлены общие индикаторы, проявляющиеся в переживаниях и поведении ребенка, страдающего от насилия. Приведены основные признаки того, что ребенок стал жертвой сексуального насилия.
Keywords: сексуальне насильство; sexual violence; сексуальное насилие; діти; children; дети; маркери зневажливого ставлення до дітей; markers of contempt for children; маркеры пренебрежительного отношения к детям; психологічне насильство; psychological violence; психологическое насилие