Окремі аспекти діяльності Національної поліції України в умовах карантинних обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції - Швець, Д. В.; Shvets, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1999-9956; ResearcherID: B-9071-2018 (Європейські перспективи. - 2020. - № 3. - С. 40-46, 2020)
У статті розглянуто сучасний стан поширення коронавірусної інфекції (COVID-19) в Україні, діяльність державних органів, зокрема Національної поліції України в умовах карантинних обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19), підходи науковців з удосконалення правового регулювання відповідних відносин. Відзначається, що сучасний етап розвитку ситуації з поширенням коронавірусної інфекції (COVID-19) в Україні потребує більш рішучих дій від усіх органів державної влади, спрямованих на блокування поширення цієї інфекції та лікування хворих. Невідкладними заходами сьогодні мають бути максимальне обмеження культурно-масових та спортивно-масових заходів, максимальний перехід на дистанційне навчання та дистанційну роботу, запровадження загальних карантинних обмежень вихідного дня, впровадження дієвих механізмів відшкодування підприємцям відповідних витрат, закупівля та розповсюдження вакцини від коронавірусної інфекції, забезпечення медичних закладів необхідним обладнанням та медикаментами для лікування цієї інфекції. Національна поліція України у цих умовах має діяти більш рішуче, жорстко припиняти порушення карантинних норм, зокрема притягати до відповідальності порушників режиму носіння медичних масок як серед громадян, так і серед осіб, які повинні такий режим забезпечувати у громадських, торгівельних та інших місцях скупчення населення.

The current state of coronavirus infection (COVID-19) spreading in Ukraine; the activities of state agencies, including the National Police of Ukraine in quarantine restrictions aimed at preventing the spread of coronavirus infection (COVID-19); the scholars’ approaches to improving the legal regulation of relevant relations are considered in the article. It is noted that the current stage of the development of the situation with the spread of coronavirus infection (COVID-19) in Ukraine requires more decisive actions from all state agencies aimed at blocking the spread of this infection and treating patients. The maximum restriction on mass cultural and sports events; the maximum transition to distance learning and distance work; the introduction of general weekend quarantine restrictions; the introduction of effective mechanisms to reimburse entrepreneurs for relevant costs; the purchase and distribution of vaccines against coronavirus infection; the provision of the necessary equipment and medicines for this infection treatment to medical institutions should be taken as urgent measures today. In these circumstances, the National Police of Ukraine must act more decisively, severely stop violations of quarantine norms, in particular, bring to justice violators of the wearing medical masks regime both among citizens and among those who must provide this regime in public, commercial and other crowded places.

В статье рассмотрено современное состояние распространения коронавирусной инфекции (COVID-19) в Украине, деятельность государственных органов, в частности Национальной полиции Украины в условиях карантинных ограничений, направленных на предотвращение распространения коронавирусной инфекции (COVID-19), подходы ученых по совершенствованию правового регулирования соответствующих отношений. Отмечается, что современный этап развития ситуации с распространением коронавирусной инфекции (COVID-19) в Украине требует более решительных действий от всех органов государственной власти, направленных на блокирование распространения этой инфекции и лечения больных. Неотложными мерами сегодня должны быть максимальное ограничение культурно-массовых и спортивно-массовых мероприятий, максимальный переход на дистанционное обучение и дистанционную работу, введение общих карантинных ограничений выходного дня, внедрение действенных механизмов возмещения предпринимателям соответствующих расходов, закупка и распространение вакцины от коронавирусной инфекции, обеспечение медицинских учреждений необходимым оборудованием и медикаментами для лечения этой инфекции. Национальная полиция Украина в этих условиях должна действовать более решительно, жестко пресекать нарушения карантинных норм, в частности привлекать к ответственности нарушителей режима ношения медицинских масок как среди граждан, так и среди лиц, которые должны такой режим обеспечивать в общественных, торговых и других местах скопления населения.
Швець, Д. В. Окремі аспекти діяльності Національної поліції України в умовах карантинних обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції / Швець Дмитро Володимирович // Європейські перспективи. - 2020. - № 3. - С. 40-46. - DOI: 10.32782/EP.2020.3.6.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; полиция; police; карантин; коронавірусна інфекція; екстремальні умови; права людини; дистанційне навчання; поліцейський; COVID-19; quarantine measures; quarantine; coronavirus infection; extreme conditions; human rights; distance learning; police offcer; коронавирусная инфекция; экстремальные условия; права человека; дистанционное обучение; полицейский