Аналіз вітчизняного законодавства у сфері застосування поліцеськими спеціальних засобів - Боровик, М. О.; Borovyk, M. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0943-6735; Калюжний, М. Г.; Kaliuzhnyi, M. H.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2030-3597; Дроменко, М. В.; Dromenko, M. V. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 42-45, 2022)
В даній праці, розглядаються питання пов’язані з особливостями правого регулювання застосування поліцейськими спеціальних засобів у різних умовах службово-бойової діяльності. Встановлені джерела міжнародного законодавства, які визначають статус поліції та основні принципи її діяльності. Здійснений ґрунтовний аналіз законів, кодексів, відомчих інструкцій що регулюють питання правомірності застосуванні поліцейських заходів примусового характеру.

In this paper, the issues under consideration are related to the features of the right regulation of the use of special means by the police in various conditions of service and combat activities. The sources of international legislation that determine the status of the police and the fundamental principles of its activities are established. A detailed analysis of laws, codes, departmental instructions regulating the issues of legality in the application of police coercive measures has been carried out.

В данной работе, рассматриваемые вопросы связаны с особенностями правого регулирование применения полицейскими специальных средств в различных условиях служебно-боевой деятельности. Установлены источники международного законодательства, определяющие статус полиции и основополагающие принципы ее деятельности. Осуществлен обстоятельный анализ законов, кодексов, ведомственных инструкций регулирующих вопросы правомерности в применении полицейских мер принудительного характера.
Боровик, М. О. Аналіз вітчизняного законодавства у сфері застосування поліцеськими спеціальних засобів / М. О. Боровик, М. Г. Калюжний, М. В. Доменко // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 42-45.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; поліцейські; психофізична готовність; правомірність; спеціальні засоби; тортури; полицейские; психофизическая готовность; правомерность; специальные средства; пытки; policemen; psychophysical readiness; legitimacy; special means; torture; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины