Повноваження захисника у кримінальному провадженні - Нечаєва, І. О.; Nechaieva, I. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8354-7594 (Кримінальний процес та криміналістика: сучасний стан та перспективи: тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 258-262., 2020)
Вказано на специфіку правового статусу захисника. Зроблено висновок, що він як суб’єкт кримінальних процесуальних відносин, користується як правами підозрюваного (обвинуваченого ) так і правами відповідно до професійного статусу захисника, в основі якого лежать законні інтереси підзахисного, що встановлюють правові рамки діяльності захисника. Враховуючи неузгодженість окремих питань у чинному КПК України надано пропозиції щодо його змін.

The specificity of the legal status of the defender is indicated. It was concluded that he, as a subject of criminal procedural relations, enjoys both the rights of the suspect (accused) and the rights in accordance with the professional status of the defender, which is based on the legal interests of the client, which establish the legal framework of the defender's activities. Taking into account the inconsistency of certain issues in the current Code of Criminal Procedure of Ukraine, proposals for its changes have been provided.

Указано на специфику правового статуса защитника. Сделан вывод, что он как субъект уголовных процессуальных отношений, пользуется как правами подозреваемого (обвиняемого) так и правами в соответствии с профессиональным статусом защитника, в основе которого лежат законные интересы подзащитного, устанавливающие правовые рамки деятельности защитника. Учитывая несогласованность отдельных вопросов в действующем УПК Украины, представлены предложения по его изменению.
Нечаєва, І. О. Повноваження захисника у кримінальному провадженні / Ірина Олексіївна Нечаєва // Кримінальний процес та криміналістика сучасний стан та перспективи: тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 26 листоп. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2020. – С. 258-262.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; повноваження захисника; power of attorney; адвокат; полномочия защитника; lawyer