Деякі проблеми правового регулювання проходження служби особовим складом вищих навчальних закладів із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських, в контексті реформування правоохоронної системи - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Сфера дії трудового права та права соціального забезпечення : матеріали V Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 28 жовт. 2016 р.). – Харків : ХНУВС, 2016. – С. 44-48, 2016)
У тезах доповіді зазначено заходи щодо вдосконалення нормативно-правового регулювання проходження служби особовим складом вищих навчальних закладів системи МВС України.

The theses of report stated the measures to improve the normative and legal regulation of service by the personnel of higher educational institutions of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine.

В тезисах доклада указаны меры по совершенствованию нормативно-правового регулирования прохождения службы личным составом высших учебных заведений системы МВД Украины.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; підготовка кадрів; подготовка кадров; вищі навчальні заклади Міністерства внутрішніх справ України; высшие учебные заведения Министерства внутренних дел Украины; higher educational establishments within the system of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine; personnel training