Алгоритм криміналістичного аналізу бази даних месенджерів мобільних платформ - Клімушин, П. С.; Klimushyn, P. S.; Спасібов, Д. В.; Spasibov, D. V.; Петро Сергійович Клімушин (Безпека у кіберсфері : зб. матеріалів Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кам’янець-Подільський, 28 трав. 2025 р.). – Кам’янець-Подільський: ХНУВС, 2025. – С. 93-95, 2025)
Надано узагальнений алгоритм криміналістичного аналізу месенджерів мобільних платформ. Цій алгоритм охоплює весь процес аналізу додатків месенджерів, від вилучення даних до дешифрування. Алгоритм дешифрування базується на методах статичного та динамічного аналізу та реалізується в вигляді сценарію дешифрування для перевірки. Приведені результати розширюють діапазон файлів, які можна розшифрувати, а судові слідчі можуть аналізувати месенджери на предмет злочинних діянь.

A generalized algorithm for forensic analysis of mobile platform messengers is presented. This algorithm covers the entire process of analyzing messenger applications, from data extraction to decryption. The decryption algorithm is based on static and dynamic analysis methods and is implemented in the form of a decryption script for verification. The results presented expand the range of files that can be decrypted, and forensic investigators can analyze messengers for criminal acts.
Keywords: алгоритм криміналістичного аналізу; месенджери мобільних платформ; бази даних; шифрування; дешифрування; forensic analysis algorithm; mobile platform messengers; databases; encryption; decryption