Підстави та принципи встановлення кримінальної відповідальності за умисне невиконання угоди про примирення або про визнання винуватості - Ященко, С. О.; Yashchenko, S. O. (Наше право. - 2016. - № 1. - С. 120-128, 2016)
На підставі аналізу доктринальних точок зору, що стосуються соціальної обумовленості та необхідності встановлення будь-яких кримінально-правових заборон, досліджуються підстави та принципи встановлення кримінальної відповідальності за умисне невиконання угоди про примирення або про визнання винуватості (ст. 389-1 КК України).

Based on the analysis of scientific viewpoints concerning the social conditionality and the need of any criminal prohibitions the grounds and conditions of the criminalization of intentional failure to perform of the reconciliation agreement or plea bargain are formulated.

На основании анализа научных точек зрения, касающихся социальной обусловленности и необходимости каких-либо уголовно-правовых запретов, формулируются основания и принципы установления уголовной ответственности за умышленное неисполнение соглашения о примирении или о признании вины.
Keywords: криміналізація; criminalization; криминализация; кримінально-правові заборони; criminal law prohibitions; уголовно-правовые запреты; кримінальна відповідальність; criminal liability; уголовная ответственность; умисне невиконання угоди; intentional non-fulfillment of the agreement; умышленное невыполнение соглашения