Роль юридичної відповідальності у діяльності Державної митної служби України як суб’єкта протидії порушенням митних правил - Бухарєва, Ю. В.; Bukharieva, Yu. V. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VII Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 9 черв. 2023 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2023. - С. 62-64, 2023)
Відзначено, що юридична відповідальність є одним з ключових аспектів функціонування будь-якої державної служби, зокрема Державної митної служби України, в системі протидії порушенням митних правил. Митний контроль відіграє важливу роль у забезпеченні безпеки держави, захисті економіки та встановленні рівноправного конкурентного середовища для бізнесу.

It was noted that legal responsibility is one of the key aspects of the functioning of any state service, in particular the State Customs Service of Ukraine, in the system of combating violations of customs rules. Customs control plays an important role in ensuring the security of the state, protecting the economy and establishing an equal competitive environment for business.

Отмечено, что юридическая ответственность является одним из ключевых аспектов функционирования любой государственной службы, в частности, Государственной таможенной службы Украины, в системе противодействия нарушениям таможенных правил. Таможенный контроль играет важную роль в обеспечении безопасности государства, защите экономики и установлении равноправной конкурентной среды для бизнеса.
Keywords: юридична відповідальність; legal responsibility; юридическая ответственность; Державна митна служба України; State Customs Service of Ukraine; Государственная таможенная служба Украины; протидія порушенням митних правил; combating violations of customs rules; противодействие нарушением таможенных правил; адміністративна відповідальність; administrative responsibility; административная ответственность