Національно-патріотичне виховання поліцейських як невід’ємна складова забезпечення внутрішньої безпеки України - Загуменна, Ю. О.; Zagumenna, Yu. O.; Юлія Загуменна (Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2017. – № 3. – С. 173–178, 2017)
У статті розглянуто роль та місце національно-патріотичного виховання поліцейських у системі забезпечення внутрішньої безпеки України. Досліджено особливості національнопатріотичного та етичного виховання майбутніх поліцейських. Проаналізовано ефективність законодавства України щодо організації та ведення національно-патріотичного виховання, розроблено пропозиції стосовно підвищення ефективності державної політики у цій сфері.

Th e article analyzes the role and the place of national and patriotic education of police offi cers in the system of ensuring the internal security of Ukraine. Have been examined the peculiarities of national, patriotic and ethical education of future police offi cers. In the article has been analyzed the eff ectiveness of the legislation of Ukraine concerning the organization and conduct of national and patriotic education, proposals on increasing the effi ciency of state policy in this area have been developed.

В статье рассмотрено роль и место национально-патриотического воспитания полицейских в системе обеспечения внутренней безопасности Украины. Исследовано национально-патриотического и этического воспитания будущих полицейских. Проанализировано эффективность законодательства Украины что до организации и ведения национально-патриотического воспитания, разработаны предложения относительно повышения эффективности государственной политики в этой сфере.
Keywords: етика поліцейського; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; національно-патріотичне виховання; национально-патриотическое воспитание; patriotic education; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; внутрішня безпека держави; внутренняя безопасность государства; поліція; полиция; police; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; поліцейський; police officers; полицейский