Організаційно-правові проблеми притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які вчинили правопорушення у сфері використання комп’ютерних технологій - Купровський, Д. В.; Kuprovskyi, D. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з святкування Дня науки (м. Харків, 14 трав. 2021 р.). – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 83-85, 2021)
Виділено організаційно-правові проблеми притягнення до адміністративної відповідальності осіб, що вчинили правопорушення у сфері використання комп’ютерних технологій:1) складність встановлення об’єкта, суб’єкта, а також об’єктивної та суб’єктивної сторони адміністративного правопорушення; 2) складність визначення провини, мотивів та шкідливих наслідків від вчинення правопорушення у сфері використання комп’ютерних технологій; 3) наявність процедурних недоліків, пов’язаних із проведенням розслідувань правопорушень, які були вчинені у досліджуваній сфері; 4) законодавчо не встановлені межі адміністративної відповідальності саме за правопорушення у сфері використання комп’ютерних технологій, а також санкції, які застосовуються до правопорушників.

The organizational and legal problems of bringing to administrative responsibility persons who have committed offenses in the field of computer technology use are highlighted: 1) the difficulty of establishing the object, subject, as well as the objective and subjective side of the administrative offense; 2) the difficulty of determining guilt, motives and harmful consequences of committing an offense in the field of computer technology use; 3) the presence of procedural deficiencies related to the investigation of offenses committed in the investigated area; 4) the limits of administrative responsibility specifically for offenses in the field of computer technology use, as well as sanctions applied to offenders, are not legally established.

Выделены организационно-правовые проблемы привлечения к административной ответственности лиц, совершивших правонарушения в сфере использования компьютерных технологий: 1) сложность установления объекта, субъекта, а также объективной и субъективной стороны административного правонарушения; 2) сложность определения вины, мотивов и вредных последствий от совершения правонарушения в области использования компьютерных технологий; 3) наличие процедурных недостатков, связанных с проведением расследований правонарушений, совершенных в исследуемой сфере; 4) законодательно не установлены пределы административной ответственности именно за правонарушения в сфере использования компьютерных технологий, а также санкции, применяемые к правонарушителям.
Купровський, Д. В. Організаційно-правові проблеми притягнення до адміністративної відповідальності осіб, які вчинили правопорушення у сфері використання комп’ютерних технологій / Дмитро Вячеславович Купровський // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 14 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 83-85.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; адміністративна відповідальність; administrative responsibility; административная ответственность; правопорушення у сфері використання комп’ютерних технологій; offenses in the field of computer technology use; правонарушения в сфере использования компьютерных технологий; юридична відповідальність; legal responsibility; юридическая ответственность; законодавство; legislation; законодательство