Окремі аспекти залучення захисника у кримінальному провадженні - Прібиткова, Н. О.; Pribytkova, N. O.; Наталія Прібиткова (Актуальні проблеми кримінального процесу та криміналістики : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 29 жовт. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ., Ташкент. держ. юрид. ун-т. – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 286-288, 2021)
Залучення захисника здійснюється відповідно до норм міжнародного законодавства, що є частиною національного законодавства України. З метою реалізації забезпечення права на захист та доступу до правосуддя, описано випадки, коли участь ика у кримінальному провадженні є обов’язковою.

The involvement of defense lawyeris carried out in accordance with the norms of international law, which is part of the national legislation of Ukraine. In order to ensure the right to protection and access to justice, the cases when the participation of a defense lawyer in criminal proceedings is necessaryare described.

Привлечение защитника осуществляется согласно нормам международного законодательства, что является частью национального законодательства Украины. С целью реализации обеспечения права на защиту и доступа к правосудию, описаны случаи, когда участие защитника в уголовном производстве является необходимым.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; уголовное производство; criminal proceedings; захисник; залучення захисника; защитник; advocate