Щодо класифікації причин конфліктів в органах внутрішніх справ - Небрат, О. О.; Nebrat, O. O. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 21, ч.1. - С. 152-157, 2003)
Аналіз служби працівників органів внутрішніх справ свідчить, що конфлікти, які виникають у службовій діяльності, надзвичайно різноманітні за своїм характером, їх можна розрізняти за мотивами (протиборство соціально спрямованого прагнення з егоїстичним), за обсягом, за періодичністю, часом протікання, наслідками для особистості й колективу.

An analysis of the service of employees of internal affairs bodies indicates that conflicts that arise in official activities are extremely diverse in nature, they can be distinguished by motives (confrontation of a socially oriented aspiration with selfish ones), by volume, by frequency, flow time, consequences for a person and collective.

Анализ службы сотрудников органов внутренних дел свидетельствует, что конфликты, которые возникают в служебной деятельности, чрезвычайно разнообразны по своему характеру, их можно различать по мотивам (противоборство социально направленного стремление с эгоистичным), по объему, по периодичности, времени протекания, последствиями для личности и коллектива.
Небрат, О. О. Щодо класифікації причин конфліктів в органах внутрішніх справ / О. О. Небрат // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2003. – Вип. 21, ч.1. - С. 152-157
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; конфлікт; конфликт; conflict; причини конфліктів; причины конфликтов; causes of conflict; управління конфліктами; управления конфликтами; conflict management; причини виникнення конфліктів; причины возникновения конфликтов; causes of occurrence conflict