Соціально-економічні права і свободи громадян, засуджених до позбавлення волі в Україні: зміст та правове забезпечення - Почанська, О. С.; Pochanska, O. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3953-8660 (Наше право. - 2018. - № 1. - С. 65-71, 2018)
Розглянуто основні наукові підходи до визначення змісту, особливостей та класифікації соціально-економічних прав людини. Визначено основні соціальні та економічні права і свободи громадян, засуджених до позбавлення волі в Україні, розглянуто їх зміст та особливості реалізації. Проаналізовано сучасний стан адміністративно-правового забезпечення соціально-економічних прав і свобод громадян, засуджених до позбавлення волі в Україні.

The main scientific approaches to understanding and classification of the social-economic rights human rights and freedoms are considered. The main social and economic rights and freedoms of the citizens condemned to imprisonment in Ukraine are defined, and their content and specificity of realization are described. Analyzes of the contemporary situation of administrative-legal ensuring of social-economic rights and freedoms of citizens condemned to imprisonment in Ukraine were prepared.

Рассмотрены основные научные подходы к определению содержания, специфики и классификации социально-экономических прав человека. Выделены основные социально-экономические права и свободы граждан, осуждённых к лишению свободы в Украине, охарактеризованы их содержание и особенности реализации. Дан анализ современного состояния административно-правового обеспечения социально-экономических прав и свобод граждан, осуждённых к лишению свободы в Украине.
Почанська, О. С. Соціально-економічні права і свободи громадян, засуджених до позбавлення волі в Україні: зміст та правове забезпечення / Почанська Олена Сергіївна // Наше право. - 2018. - № 1. - С. 65-71.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Кримінально-виконавче право. Criminal and Executive Law. Уголовно-исполнительное право; Україна. Ukraine. Украина; адміністративно-правове забезпечення; administrative and legal support; административно-правовое обеспечение; соціально-економічні права; socio-economic rights; социально-экономические права; право на працю; right to work; право на труд; право на здоров’я; right to health; право на здоровье; право на соціальний захист; right to social protection; право на социальную защиту; засуджений до позбавлення волі; sentenced to imprisonment; осуждённый к лишению свободы