Психологічний аналіз проблеми брехливості та її взаємозв’язку з емоційним інтелектом у юнаків і дівчат підліткового віку - Пономаренко, Я. С.; Ponomarenko, Ya. S.; Потупало, Д. Р.; Potupalo, D. R.; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 25 квіт. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 112-115, 2019)
Проаналізовано наукові джерела з проблематики брехливості та емоційного інтелекту. Емпірично досліджено особливості взаємозв’язку різних видів брехливості та емоційного інтелекту у хлопців та дівчат старшого підліткового віку

Scientific sources on the issue of lying and emotional intelligence are analyzed. The peculiarities of the relationship between different types of lying and emotional intelligence in older adolescent boys and girls were empirically investigated.

Проанализированы научные источники по проблематике лживости и эмоционального интеллекта. Эмпирически исследованы особенности взаимосвязи разных видов лживости и эмоционального интеллекта у ребят старшего подросткового возраста.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; емоційний інтелект; emotional intelligence; эмоциональный интеллект; брехливість; mendacity; лживость; підлітки; teenagers; подростки