Грозова діяльність у місті Харків - Дєрябіна, І. О.; Dieriabina, I. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5164-2976 (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.). – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 251-254, 2020)
Наголошено, що робота авіації залежить від погодних умов. Хмари та пов’язані з ними такі метеорологічні явища, як грози суттєво впливають на роботу авіації. Вони значно ускладнюють польоти, а в ряді випадків зовсім виключають їх можливість. Грози – одне із найскладніших атмосферних явищ, характерною рисою яких є тісний зв’язок і взаємообумовленість метеорологічних та електричних процесів.

It was emphasized that the operation of aviation depends on weather conditions. Clouds and associated meteorological phenomena such as thunderstorms significantly affect aviation operations. They significantly complicate flights, and in some cases completely exclude their possibility. Thunderstorms are one of the most complex atmospheric phenomena, the characteristic feature of which is the close connection and interdependence of meteorological and electrical processes.

Отмечено, что работа авиации зависит от погодных условий. Облака и связанные с ними такие метеорологические явления, как грозы, оказывают существенное влияние на работу авиации. Они значительно усложняют полёты, а в ряде случаев совсем исключают их возможность. Грозы – одно из самых сложных атмосферных явлений, отличительной чертой которых является тесная связь и взаимообусловленность метеорологических и электрических процессов.
Дєрябіна, І. О. Грозова діяльність у місті Харків / Інна Олексіївна Дєрябіна, Ольга Володимирівна Уманська // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : тези доп. учасників наук.-практ. конф. з нагоди святкування Дня науки (м. Харків, 15 трав. 2020 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 351-354.
Keywords: Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Харків; Kharkiv; Харьков; авіація; aviation; авиация; грозова діяльність; thunderstorm activity; грозовая деятельность; гроза; thunderstorm