Кримінально-правова охорона фінансової безпеки підприємства в умовах війни - Батищева, А. І.; Batyshcheva, A. I. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 87-89, 2025)
Стверджено, що кримінально-правова охорона фінансової безпеки підприємства, враховуючи воєнний стан в країні та поширення фінансового шахрайства, має бути більш дійовою, а саме включати, як покаранні так і превентивні заходи, що спрямовані на попередження фінансових злочинів, зокрема і шляхом впровадження таку кваліфікуючу ознаку, як фінансовий злочин в умовах воєнного стану, з притягненням винної особи до кримінальної відповідальності у вигляді покарання – позбавлення волі.

It is argued that criminal law protection of the financial security of an enterprise, taking into account the martial law in the country and the spread of financial fraud, should be more effective, namely, include both punitive and preventive measures aimed at preventing financial crimes, in particular by introducing such a qualifying feature as a financial crime under martial law, with the guilty person being held criminally liable in the form of punishment - imprisonment.
Keywords: умови війни; кримінально-правова охорона; фінансова безпека підприємства; war conditions; criminal law protection; financial security of the enterprise