Правова та педагогічна культура, її вплив на виховання дитини - Прібиткова, Н. О.; Pribytkova, N. O.; Наталія Прібиткова (Стан та перспективи розвитку юридичної науки : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф., м. Дніпро, 3-4 верес. 2021 р. - Дніпро: ГО «Правовий світ», 2021. – С. 13-16, 2021)
Правове виховання - виховна діяльність школи, сім`ї, правоохоронних органів, спрямована на формування правової свідомості та навичок і звичок правомірної поведінки дітей. Формування морально-правової культури у дітей залежить від загальної соціально-правової ситуації, рівня правової культури педагогів та батьків, а також ефективності засобів та методів первісної правової освіти.

Legal education is an educational activity of school, family, and law enforcement agencies, aimed at forming legal awareness and skills and habits of lawful behavior of children. The formation of moral and legal culture in children depends on the general social and legal situation, the level of legal culture of teachers and parents, as well as the effectiveness of means and methods of primary legal education.

Правовое воспитание – воспитательная деятельность школы, семьи, правоохранительных органов, направленная на формирование правовой сознательности, навыков и привычек правомерного поведения детей. Формирование морально-правовой культуры у детей зависит от общей социально-правовой ситуации, уровня правовой культуры педагогов и родителей, а также эффективности средств и методов первичного правового образования.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правова культура; правова освіта; законодавство; педагогічна культура; дитинство; Конвенція про права дитини; правовая культура; правовое образование; педагогическая культура; законодательство; детство; Конвенция о правах ребенка; legal culture; legal education; legislation of Ukraine; pedagogical culture; childhood; Convention on the Rights of the Child