Деякі дискусійні питання умовно-дострокового звільнення від відбування покарання - Казначеєва, Д. В.; Kaznacheieva, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7596-294X (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2021. - № 1 (24). - С. 187-194, 2021)
Стаття присвячено розгляду проблемних питань законодавчої регламентації і практики застосування умовно-досрокового звільнення від відбування покарання. Проаналізовано актуальні питання матеріальних і формальних підстав умовно-дострокового звільнення, його умов та правових наслідків. Акцентовано увагу на відсутності ефективного механізму встановлення контролю за звільненими.

The article is focused on the consideration of problematic issues of legislative regulation and the application of conditional early release from service of punishment. The actual issues of the material and formal grounds of conditional early release, its conditions and legal consequences are analyzed. The emphasis is placed on the lack of an effective mechanism for establishing control over the freedoms.

Статья посвящена рассмотрению проблемных вопросов законодательной регламентации и практики применения условно-досрочного освобождения от отбывания наказания. Проанализированы актуальные вопросы материального и формального оснований условно-досрочного освобождения, его условий и правовых последствий. Акцентировано внимание на отсутствии эффективного механизма установления контроля за освобожденными.
Some controversial issues of parole from serving a sentence
Некоторые дискуссионные вопросы условно-досрочного освобождения от отбывания наказания
Казначеєва, Д. В. Деякі дискусійні питання умовно-дострокового звільнення від відбування покарання / Дарʼя Володимирівна Казначеєва // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2021. - № 1 (24). - С. 187-194.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; умовно-дострокове звільнення; условно-досрочное освобождение; grant of parole; звільнення від відбування покарання; освобождение от отбывания наказания; release from serving a sentence; правові наслідки; правовые последствия; legal consequences