Міграційні процеси в сучасній Україні: проблеми та шляхи їх вирішення - Матета, О. А.; Mateta, О. А.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3087-9832; Нічипорук, І. І.; Nichyporuk, I. I. (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 453-456., 2022)
Зазначено, що міграційні виклики, що постали перед Україною, у разі їх несвоєчасного вирішення, можуть нести загрозу національній безпеці держави. Ефективність регулювання міграційних процесів залежить від повного врахування загальнодержавних та регіональних особливостей. Більш предметне вивчення означених проблем, є підґрунтям подальших досліджень. Отмечено, что миграционные вызовы, возникшие перед Украиной, в случае их несвоевременного решения могут нести угрозу национальной безопасности государства. Эффективность регулирования миграционных действий зависит от полного учета общегосударственных и региональных особенностей. Более предметное изучение указанных проблем является основой дальнейших исследований. It is noted that the migration challenges faced by Ukraine, if they are not resolved in a timely manner, may pose a threat to the national security of the state. The effectiveness of the regulation of migration activities depends on the full consideration of national and regional characteristics. A more substantive study of these problems is the basis for further research.
Матета О. А. Міграційні процеси в сучасній Україні: проблеми та шляхи їх вирішення / О. А. Матета, І. І. Нічипорук / Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 453-456.
Keywords: Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; міграційні процеси; миграционные процессы; migration processes; міграція; миграция; migration; добровільна міграція; добровольная миграция; voluntary migration; вимушена міграція; вынужденная миграция; forced migration; причини переселення; причины переселения; reasons for resettlement; трудова міграція; трудовая миграция; work migration; регулювання міграційних потоків; регулирование миграционных потоков; regulation of migration flows