Основні детермінанти постдосвідного зростання військовослужбовців – учасників бойових дій: теоретичний аналіз - Олійник, В. О.; Oliinyk, V. O. (Вісник Національного університету оборони України. - 2023. - № 5(75). - С. 102-110, 2023)
У статті досліджується феномен постдосвідного зростання як результат позитивних змін особистості внаслідок переживання травматичних і стресових подій в контексті збереження психічного здоров’я військовослужбовців. В ході теоретичного аналізу запропоновано визначення терміну “постдосвідне зростання”, розкрито його основні детермінанти розвитку у військовослужбовців – учасників бойових дій.

The article examines the phenomenon of post-experiential growth as a result of positive changes personality as a result of experiencing traumatic and stressful events in the context of preservation mental health of servicemen. In the course of the theoretical analysis, a definition is proposed of the term "post-academic growth", its main determinants of development have been revealed military personnel - participants in hostilities.

В статье исследуется феномен постопытного роста как результат положительных изменений личности в результате переживания травматических и стрессовых событий в контексте сохранения психического здоровья военнослужащих В ходе теоретического анализа предложено определение термина “постопытный рост”, раскрыты его основные детерминанты развития у военнослужащих – участников боевых действий.
Main determinants of the post-experience growth of military servicemen - participants in combat actions: theoretical analysis
Keywords: постдосвідне зростання; детермінанти постдосвідного зростання; салютогенний підхід; посттравматичне зростання; військовослужбовці; учасники бойових дій; post-experience growth; determinants of post-experience growth; salutogenic approach; posttraumatic growth; military personnel; participants in hostilities; постопытный рост; детерминанты постопытного роста; салютогенный подход; посттравматический рост; военнослужащие; участники боевых действий