Правове регулювання та реєстраційні процедури в діяльності нотаріату та департаменту державної реєстрації прав Міністерства юстиції України - Шишленко, В. Г.; Shyshlenko, V. H. (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : зб. матеріалів ІХ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2016 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2016. – С. 140-143, 2016)
Зазначено, що шляхи, пов'язані з здійсненням реєстраційної діяльності, а також правового регулювання здійснення адміністративних процедур в діяльності державного реєстратора та нотаріуса як спеціального суб’єкта у сфері державної реєстрації прав на нерухомість в Україні, їх методичне та інформаційне забезпечення, ведення діловодства та архівне зберігання документів, потребує подальшого вдосконалення законодавства про державну реєстрацію.

It is noted that the ways related to the implementation of registration activities, as well as the legal regulation of the implementation of administrative procedures in the activities of the state registrar and notary as a special subject in the field of state registration of rights to real estate in Ukraine, their methodical and information support, record keeping and archival storage of documents requires further improvement of the legislation on state registration.

Отмечено, что пути, связанные с осуществлением регистрационной деятельности, а также правового регулирования осуществления административных процедур деятельности государственного регистратора и нотариуса как специального субъекта в сфере государственной регистрации прав на недвижимость в Украине, их методическое и информационное обеспечение, ведение делопроизводства и архивное хранение документов, требует дальнейшего усовершенствования законодательства о государственной регистрации.
Шишленко, В. Г. Правове регулювання та реєстраційні процедури в діяльності нотаріату та департаменту державної реєстрації прав Міністерства юстиції України / В. Г. Шишленко // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : зб. матеріалів ІХ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2016 р.) / МВС України, Сум. філія Харків. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2016. – С. 140-143.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; правове регулювання; legal regulation; правовое регулирование; реєстраційні процедури; registration procedures; регистрационные процедуры; нотаріат; notary public; нотариат; адміністративні процедури; administrative procedures; административные процедуры