Деякі аспекти заочного судового провадження у кримінальному процесі Україні - Захарченко, О. В.; Zakharchenko, O. V. (Право і суспільство. - 2015. - № 2. - С. 285-289, 2015)
Стаття присвячена висвітленню новели кримінального судочинства, що передбачає спеціальне судове провадження. З’ясовано сутність заочного провадження та правовий характер відсутності обвинуваченого, що є обов’язковою умовою заочного провадження, а також можливість реалізації принципів кримінального процесу в такому провадженні.

The article is devoted to innovations in criminal justice, which includes special proceedings. The nature of the extramural proceedings and the legal status of accused persons who are absent are examined and clarified in the article as well as the possibility of implementing principles of criminal procedure in such proceedings.

Статья посвящена освещению новеллы уголовного судопроизводства, которое предусматривает специальное судебное производство. Выяснена сущность заочного производства и правовой характер отсутствия обвиняемого, что является обязательным условием заочного производства, а также возможность реализации принципов уголовного процесса в таком производстве.
Keywords: Кримінальний процесуальний кодекс України; обвинувачений; заочний судовий розгляд; заочне провадження; принципи; Code of Criminal Procedures of Ukraine; accused person; court proceedings in absentia; proceedings in absentia; principles; Уголовный процессуальный кодекс Украины; обвиняемый; заочное судебное разбирательство; заочное производство; принципы