Окремі питання нормативно-правового регулювання питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби - Бугайчук, К. Л.; Buhaichuk, K. L.; Костянтин Бугайчук (Modern technologies and processes of implementation of new methods: The 5th International scientific and practical conference ( Madrid, Spain, February 06 - 09, 2024). - Madrid, 2024. - P. 133-137, 2024)
Доведено, що проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби» (реєстр. № 10378 від 25.12.2023) потребує суттєвого доопрацювання та приведення його у відповідність до норм Конституції України та інших законодавчих актів.

It has been proven that the project of the Law "On Amendments to Certain Legislative Acts of Ukraine on Improvement on certain issues of mobilization, military registration and completion of military service" (registration No. 10378 dated 25.12.2023) needs significant revision and bringing it into line with the norms of the Constitution of Ukraine and other legislative acts.

Доказано, что проект Закона «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины по усовершенствованию отдельных вопросов мобилизации, военного учета и прохождения военной службы» (регистр. № 10378 от 25.12.2023) требует существенной доработки и приведения его в соответствие с нормами Конституции Украины и других законодательных актов.
Keywords: нормативно-правове регулювання; мобілізація; військовий облік; військова служба; normative and legal regulation; mobilization; military accounting; military service; нормативно-правовое регулирование; мобилизация; военный учет; военная служба