Space security: international strategies for defense against space threats - Maltsev, K. V.; Мальцев, К. В. (Актуальні питання розвитку сектору безпеки і оборони (зарубіжний досвід) : зб. тез доп. учасників ХХVІ Міжнар. наук.-практ. конф. інозем. мовами для здобувачів освіти (м. Вінниця, 4 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 160-162, 2025)
Зазначено, що, враховуючи зростаючу кількість загроз та необхідність адаптації міжнародного права, Україна також повинна посилити свою космічну безпеку. Важливо забезпечити захист критичної космічної інфраструктури від кібератак та інших загроз, а також розвивати системи космічного спостереження для моніторингу космічного простору та виявлення потенційних небезпек.

It is noted that, given the growing number of threats and the need to adapt international law, Ukraine must also strengthen its space security. It is important to ensure the protection of critical space infrastructure from cyberattacks and other threats, as well as to develop space surveillance systems to monitor outer space and identify potential dangers.
Keywords: космічна безпека; космічні загрози; міжнародні стратегії захисту; Європейське космічне агенство; Україна; space security; space threats; international defense strategies; European Space Agency; Ukraine