Шляхи формування готовності майбутніх офіцерів Національної поліції України до застосування заходів фізичного впливу - Лозовий, Є. А.; Lozovyi, Ye. A.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-9503-665Х; Боровик, М. О.; Borovyk, M. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0943-6735; Луковенко, К. Р.; Lukovenko, K. R. (Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 218-222, 2022)
Дослідження присвячено вирішенню окремих питань пов’язаних із вдосконаленням професійної готовності майбутніх офіцерів Національної поліції України до застосування заходів фізичного впливу в різних умовах службової діяльності. Визначено правові підстави застосування заходів фізичної сили поліцейськими. Розглянуто поняття удару, захисних дій від ударів, контратакуючих дій. Визначені ключові педагогічні умови формування готовності майбутніми офіцерами поліції до застосування заходів фізичної сили, за рахунок поєднання шляхів тактичної та спеціально фізичної підготовки.

The study is devoted to solving certain issues related to improving the professional readiness of future officers of the National Police of Ukraine to apply measures of physical influence in various conditions of official activity. The legal grounds for the use of measures of physical force by the police are determined. The concept of impact, protective actions from blows, counterattacking actions are considered. The key pedagogical conditions for the formation of readiness by future police officers for the use of measures of physical force through a combination of tactical and special physical training are determined.

Исследование посвящено решению отдельных вопросов, связанных с совершенствованием профессиональной готовности будущих офицеров Национальной полиции Украины к применению мер физического воздействия в различных условиях служебной деятельности. Определены правовые основания применения мер физической силы полицейскими. Рассмотрено понятие удара, защитных действий от ударов, контратакующих действий. Определены ключевые педагогические условия формирования готовности будущими офицерами полиции к применению мер физической силы за счет сочетания путей тактической и специально физической подготовки.
Лозовий Є. А. Шляхи формування готовності майбутніх офіцерів Національної поліції України до застосування заходів фізичного впливу / Лозовий Є. А., М. О. Боровик, К. Р. Луковенко // Підготовка правоохоронців в системі МВС України в умовах воєнного стану : зб. наук. пр. (м. Харків, 26 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Каф. тактич. та спец. фізич. підготовки ф-ту № 3, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. - С. 218-222.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; заходи фізичного впливу; поліцейський; фізична сила; удари; поліцейський захід; двобій; захисні дії; Фізична культура. Спорт. Physical Education. Sport. Физическая культура. Спорт; меры физического воздействия; полицейский; физическая сила; удары; полицейское мероприятие; поединок; защитные действия; measures of physical influence; police officer; physical strength; blows; police action; duel; defensive actions