Формування духовно-моральних цінностей особистості у романі Михайла Могилянського «Честь» - Савченко, О. А.; Savchenko, O. A.; ORCID: https://orcid.org/0000-0003-4808-5894; Зіненко, В.; Zinenko, V. (Виклики толерантності в умовах російської воєнної агресії : матеріали Всеукр. наук.-дискус. платформи, яка приуроч. до Міжнар. дня толерантності ( м. Кропивницький, 16 листоп. 2022 р.). – Кропивницький, 2022. – С. 60-61, 2022)
Проаналізовано роман М. М. Могилянського "Честь". Розглянуто феноменологічні аспекти понять «духовність» і «моральність». З’ясовано, як у творі художньої літератури втілено духовно-моральні цінності. Визначено суть протистояння персонажа соціуму на шляху духовно-морального вибору. Досліджено, у який саме момент і як відбувається зіткнення професійних поривів та особистісних інтересів персонажа. Розкрито причину руйнування ілюзій хірурга Каліна.

The novel "Honor" by M. M. Mohylyanskyi was analyzed. The phenomenological aspects of the concepts "spirituality" and "morality" are considered. It is clarified how spiritual and moral values ​​are embodied in a work of fiction. The essence of the character's confrontation with society on the path of spiritual and moral choice is determined. It has been studied at what exact moment and how the clash of professional urges and personal interests of the character occurs. The reason for the destruction of surgeon Kalin's illusions is revealed.

Проанализирован роман М. М. Могилянского "Честь". Рассмотрены феноменологические аспекты понятий «духовность» и «нравственность». Выяснено, как в произведении художественной литературы воплощены духовно-нравственные ценности. Определена суть противостояния персонажа и социума на пути духовно-нравственного выбора. Исследовано, в какой момент и как происходит столкновение профессиональных порывов и личностных интересов персонажа. Раскрыта причина разрушения иллюзий хирурга Калина.
Савченко, О. Формування духовно-моральних цінностей особистості у романі Михайла Могилянського «Честь» / Оксана Савченко, Валерія Зіненко // Виклики толерантності в умовах російської воєнної агресії : матеріали Всеукр. наук.-дискус. платформи, яка приуроч. до Міжнар. дня толерантності ( м. Кропивницький, 16 листоп. 2022 р.) / МВС України, Донец. держ. ун-т внутр. справ, Ф-т № 1, Каф. соц.-гуманіт. дисц. – Кропивницький, 2022. – С. 60-61.
Keywords: Мова. Мовознавство. Літературознавство. Language. Linguistics. History and Criticism of Literature. Язык. Языкознание. Литературоведение; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Могилянський М. М.; Mohylyanskyi M. M.; Могилянский М. М.; духовно-моральні цінності; spiritual and moral values; духовно-нравственные ценности; духовність; spirituality; духовность; моральність; morality; нравственность; честь; honor