Critical thinking as a confrontation factor to hostile information and political influence - Zelenska, O.; Ilnytska, Yu. M.; Ільницька, Ю. М.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7954-8535 (Особистість, суспільство, війна: тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, 7 квіт. 2023 р.). – Харків, 2023. – С. 95-97, 2023)
Агресивній війні, яку веде Російська Федерація проти України, передували тривалі та масштабні інформаційно-психологічні заходи. Так, описуючи наслідки Бучанської трагедії, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що жахливі події були спровоковані багаторічною російською пропагандою, яка розпалювала ненависть і дегуманізувала українців, плекала відчуття російської вищості та створювала ґрунт для звірств. Політик закликав вчених з усього світу розібратися, що призвело до трагедії.

The aggressive war waged by the Russian Federation against Ukraine was preceded by long and large-scale informational and psychological measures. Thus, describing the consequences of the Bucha tragedy, Ukrainian Foreign Minister Dmytro Kuleba pointed out that the horrific events were provoked by years of Russian propaganda, which incited hatred and dehumanized Ukrainians, nurtured a sense of Russian superiority and laid ground for atrocities. The politician called on scientists from around the world to investigate what led to the tragedy.

Агрессивной войне, которую ведет Российская Федерация против Украины, предшествовали длительные и масштабные информационно-психологические мероприятия. Так, описывая последствия Бучанской трагедии, министр иностранных дел Украины Дмитрий Кулеба отметил, что ужасные события были спровоцированы многолетней российской пропагандой, которая разжигала ненависть и дегуманизировала украинцев, питала чувство российского превосходства и создавала почву для зверств. Политик призвал ученых по всему миру разобраться, что привело к трагедии.
Zelenska, O. Critical thinking as a confrontation factor to hostile information and political influence / Olena Zelenska, Yana Ilnytska // Особистість, суспільство, війна: тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, 7 квіт. 2023 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2023. – С. 95-97.
Keywords: війна; Російська Федерація; Україна; інформаційно-психологічні заходи; информационно-психологические мероприятия; informational and psychological measures; російська пропаганда; российская пропаганда; Russian propaganda; война; war