Деякі проблеми, що ускладнюють використання дистанційного навчання у вищих навчальних закладах системи МВС України - Гончаренко, І. Б.; Goncharenko, I. B.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0745-6081 (Науковий огляд: міжнар. наук. журн. - 2015. - № 23. - Т. 2. - С. 109-121, 2015)
У статті сформульовані основні проблеми, які ускладнюють використання дистанційного навчання у вищих навчальних закладах системи МВС України. Виконано огляд наукових джерел в цьому напрямку. Вказані способи, які можуть сприяти поліпшенню якості дистанційного навчання у вищих навчальних закладах системи МВС України. Запропоновано впровадження дистанційного навчання в якості допоміжної форми в освітній процес вищих навчальних закладів системи МВС України. Висловлено думку, що розвитку творчої самостійності, професійному та особистісному зростанню майбутнього поліцейського в деякій мірі може сприяти індивідуалізований процес набуття знань, умінь, навичок, який відбувається за допомогою сучасних інформаційно-комунікаційних технологій.

The basic problems that complicate the use of distance learning in higher educational establishments of the system of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine have been formulated in the article. The review of scientific sources in this sphere has been accomplished. The methods that can improve the quality of distance learning in higher educational establishments of the system of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine have been stated. Implementation of distance learning into the educational process of higher educational establishments of the system of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine as a supporting form has been suggested. The author has expressed the point of view that individualized process of acquiring knowledge and skills, which takes place by the means of modern information and communication technologies may contribute to some extent to the development of creative autonomy, professional and personal growth of future police officer.

В статье сформулированы основные проблемы, которые затрудняют использование дистанционного обучения в высших учебных заведениях системы МВД Украины. Выполнен обзор научных источников в этом направлении. Указаны способы, которые могут способствовать улучшению качества дистанционного обучения в высших учебных заведениях системы МВД Украины. Предложено внедрение дистанционного обучения в качестве вспомогательной формы в образовательный процесс высших учебных заведений системы МВД Украины. Высказано мнение, что развитию творческой самостоятельности, профессиональному и личностному росту будущего полицейского в некоторой степени может способствовать индивидуализированный процесс приобретения знаний, умений, навыков, который осуществляется с помощью современных информационно- коммуникационных технологий.
Some Problems that Complicate the Use of Distance Learning in Higher Educational Establishments of the System of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine
Некоторые проблемы, затрудняющие использование дистанционного обучения в высших учебных заведениях системы МВД Украины
Гончаренко І. Б. Деякі проблеми, що ускладнюють використання дистанційного навчання у вищих навчальних закладах системи МВС України / І. Б. Гончаренко // Науковий огляд: міжнар. наук. журн. - 2015. - № 23. - Т. 2. - С. 109-121.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; дистанційне навчання; освітній процес; вищі навчальні заклади Міністерства внутрішніх справ України; distance learning; educational process; higher educational establishments of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine; дистанционное обучение; образовательный процесс; высшие учебные заведения Министерства внутренних дел Украины; ВНЗ МВС України