Досвід організації партнерських відносин між правоохоронними органами (поліцією) закордонних країн та населенням щодо профілактики правопорушень : наук.-метод. рек. - Харківський національний університет внутрішніх справ; Kharkiv National University of Internal Affairs; Навчально-науковий інститут підготовки фахівців кримінальної міліції; Науково-дослідна лабораторія з проблем профілактики правопорушень та взаємодії з населенням; Бугайчук, К. Л.; Bugaychuk, K. L.; ResearcherID: I-5612-2016; Костянтин Бугайчук (Харків : ХНУВС, 2012. - 35 с., 2012)
Розглянуто Міжнародні стандарти та рекомендації щодо партнерства правоохоронних органів та населення (перш за все рекомендації ОБРЄ) щодо профілактики правопорушень. Висвітлено досвід побудови партнерських відносин між поліцією та населенням в окремих країнах.

International standards and recommendations regarding the partnership of law enforcement agencies and population (first of all OSCE recommendations) regarding the offence prevention are considered. Experience in the construction of partnership relations between the police and population in certain countries is shown.

Рассмотрены Международные стандарты и рекомендации по вопросам партнерства правоохранительных органов и населения (прежде всего рекомендации ОБСЕ) по профилактике правонарушений. Освещен опыт построения партнерских отношений между полицией и населением в отдельных странах.
науково-методичні рекомендації
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Кримінологія. Criminology. Криминология; Україна. Ukraine. Украина; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Internal Affairs Agencies; органы внутренних дел; поліція; полиция; police; милиция; міліція; militia; профілактика правопорушень; взаємодія з населенням; правоохоронні органи; партнерські відносини; профилактика правонарушений; взаимодействие с населением; правоохранительные органы; партнерские отношения; prevention of crime; interaction with the public; law enforcement agencies; partnerships; науково-методичні рекомендації; научно-методические рекомендации; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания