Поняття предмета доказування у цивільному судочинстві - Супрун, Т. С.; Suprun, T. S. (Форум права. – 2016. – № 5. – С. 190–198, 2016)
Доводиться, що у сучасній процесуальній літературі точиться гостра дискусія щодо визначення самого поняття предмета доказування, котра обумовлена неоднозначним закріпленням легального поняття предмета доказування в ЦПК України. Зроблено висновок, що предмет доказування по цивільних справах – це система обставин об’єктивної реальності як матеріально-правового характеру, так і всіх інших обставин (процесуально-правових, доказових та ін.), які мають юридичне значення для винесення законного і обґрунтованого судового рішення по суті у конкретній цивільній справі.

It is proved that in the modern procedural literature held discussion on the subject of the proof of the concept, which is due to the ambiguous legal concept of fixation of evidence subject to the Code of Civil Procedure of Ukraine. It is concluded that the subject of proof in civil cases – a system of circumstances, objective reality as a substantive nature, and all other circumstances (procedural, legal, evidentiary and other), which are important for making a lawful and reasonable judicial essentially a decision on a specific civil case.

Доказывается, что в современной процессуальной литературе проходит дискуссия относительно самого понятия предмета доказывания, которая обусловлена неоднозначным закреплением легального понятия предмета доказывания в ГПК Украины. Сделан вывод, что предмет доказывания по гражданским делам – это система обстоятельств объективной реальности как материально-правового характера, так и всех иных обстоятельств (процессуально-правовых, доказательственных и иных), которые имеют значение для вынесения законного и обоснованного судебного решения по сути по конкретному гражданскому делу.
Понятие предмета доказывания в гражданском судопроизводстве
The Concept of the Object of Proof in Civil Proceedings
Супрун, Т. С. Поняття предмета доказування у цивільному судочинстві [Електронний ресурс]/ Т. С. Супрун // Форум права. – 2016. – № 5. – С. 190–198. – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/j-pdf/FP_index.htm_2016_5_33.pdf
Супрун Т. С. "Поняття предмета доказування у цивільному судочинстві." Форум права 5 (2016): 190–198.
Keywords: Цивільно-процесуальне право. Civil and Procedure Law. Гражданское процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; докази; доказування; evidence; цивільне судочинство; гражданское судопроизводство; предмет доказування; предмет доказывания; засоби доказування