Страхування фінансових ризиків у контексті інвестиційних договорів на будівництво житла: необхідність чи забаганка? - Савченко, А. С.; Savchenko, A. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3650-4289 (Мала енциклопедія нотаріуса. – 2016. – № 2(86). – С. 92-97, 2016)
У статті досліджено правову природу інвестиційного договору на будівництво житла та правовий статус управителя, інвестора та забудовника, визначено рівень законодавчого врегулювання відносин між ними. Описано основні чинники інвестиційних ризиків у сфері будівництва та шляхи їх мінімізації.

The article investigates the legal nature of the investment contract for housing construction and the legal status of the manager, investor and developer, and determines the level of legal regulation of relations between them. The main factors of investment risks in the sphere of construction and ways of their minimization are described.

В статье исследованы правовая природа инвестиционного договора на строительство жилья и правовой статус управляющего, инвестора и застройщика, определен уровень законодательного регулирования отношений между ними. Описаны основные факторы инвестиционных рисков в сфере строительства и пути их минимизации.
Страхование финансовых рисков в контексте инвестиционных договоров на строительство жилья: необходимость или прихоть?
Insurance of financial risks in the context of investment contracts for housing construction: need or whim?
Савченко, А. Страхування фінансових ризиків у контексті інвестиційних договорів на будівництво житла: необхідність чи забаганка? / Аріна Савченко // Мала енциклопедія нотаріуса. – 2016. – № 2(86). – С. 92-97.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; інвестування; будівництво житла; договір; ризик; нерухомість; страхування фінансових ризиків; фінансові ризики; investments; housing construction; contract; risk; real estate; инвестирование; строительство жилья; договор; риск; недвижимость; financial risks; страхование финансовых рисков; іnsurance of financial risks