Право на вакцинацію в умовах війни - Мозгова, В. В.; Mozghova, V. V. (Збірник матеріалів ІІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції з нагоди відзначення Міжнародного дня прав людини (м. Київ, 7 груд. 2023 р.). - Київ: ДНДІ МВС України, 2024. - С. 80-82, 2023)
Зазначено, що на державу покладено багато функцій і під час війни багато з них стало пріоритетними, зокрема безпека громадян. Однак право на вакцинацію потрібно розглядати у комплексі з правом на медичну допомогу, доступність медичних послуг. Визначено проблеми, які потребують ґрунтовного вивчення з метою означення ефективних способів забезпечення реалізації права на вакцинацію.

It is noted that the state is entrusted with many functions, and during the war many of them became a priority, in particular, the safety of citizens. However, the right to vaccination must be considered in conjunction with the right to medical care, availability of medical services. Problems have been identified that require thorough study in order to determine effective ways to ensure the realization of the right to vaccination.

Отмечено, что на государство возложено много функций и во время войны многие стали приоритетными, в том числе безопасность граждан. Однако право на вакцинацию следует рассматривать в комплексе с правом на медицинскую помощь, доступность медицинских услуг. Определены проблемы, требующие тщательного изучения с целью определения эффективных способов обеспечения реализации права на вакцинацию.
Keywords: право на вакцінацію; right to vaccination; право на вакцинацию; медична допомога; aid; медицинская помощь; умови війни; conditions of war; условия войны