Чинники структуризації сучасних суспільств: від теоретичного осмислення до української практики - Михайльова, К. Г. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2009. - № 3 (46). - С. 246-254, 2009)
Проаналізовано ключові фактори структурування сучасних суспільств. На основі використання широкого кола теоретичних розробок класиків та сучасників соціології показана роль в цих процесах ресурсів, капіталів, життєвих шансів і потенціалів. Особливу увагу приділено професії як фактору структурування суспільства. Наведено результати дослідження означених процесів в Україні. Проанализированы ключевые факторы структурирования современных обществ. На основании использования широкого круга теоретических разработок классиков и современников социологии показана роль в данных процессах ресурсов, капиталов, жизненных шансов и потенциалов. Особое внимание обращено на профессию как фактор стратифицирования общества. Приведены результаты исследования данных процессов в Украине. Key factors of modern societies’ structuring аre analyzed. The role in the processes of resources, assets, life chances and potentials is shown on the basis of using wide range of theoretical elaborations by classics and modern sociologists. Special attention is paid to the profession as a factor of society stratification. The results of these processes’ research in Ukraine are presented.
Михайльова, К. Г. Чинники структуризації сучасних суспільств: від теоретичного осмислення до української практики / К. Г. Михайльова // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2009. - № 3 (46). – С. 246-254.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Соціологія. Соціальна робота. Sociology. Social Work. Социология. Социальная работа; чинник; фактор; factor; структуризація; structuring; структуризация; суспільство; общество; society; роль; ресурс; капітал; шанс; потенціал; role; resource; capital; капитал; chance; potential; потенциал; професія; профессия; profession