Щодо проблем розслідування злочинів, які вчинюються на ґрунті расизму та ксенофобії, і шляхів їх подолання - Пазинич, Т. А.; Pazynych, T. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7635-1160 (Visegrad Journal on Human Rights. – 2016. – Вип. 2, ч. 2. – С. 125-129, 2016)
Представлена робота присвячена аналізу проблем, що виникають при виявленні та розслідуванні злочинів, що вчинюються на ґрунті расизму та ксенофобії. Обґрунтовується позиція щодо необхідності виокремлення і дослідження даної категорії злочинів в рамках окремої методики розслідування. Пропонується підхід до криміналістичної класифікації таких злочинів.

This work is devoted to the analysis of problems of investigation of crimes committed on the grounds of racism and xenophobia. Substantiates the position of the need to study this category of crimes and the development of a separate investigation techniques. Proposed forensic classification of these crimes.

Представленная работа посвящена анализу проблем, которые возникают при выявлении и расследовании преступлений, которые совершаются на почве расизма и ксенофобии. Обосновывается позиция относительно необходимости выделения и исследования данной категории преступлений в рамках отдельной методики расследования. Предложен подход криминалистической классификации данных преступлений.
Пазинич, Т. Щодо проблем розслідування злочинів, які вчинюються на ґрунті расизму та ксенофобії, і шляхів їх подолання / Тетяна Пазинич // Visegrad Journal on Human Rights. – 2016. – Вип. 2, ч. 2. – С. 125-129.
Keywords: проблема ксенофобії в Україні; злочини на ґрунті ксенофобії; ксенофобія; ксенофобия; xenophobia; злочини з мотивів нетерпимості; розслідування злочинів; методика розслідування; Криміналістика. Criminalistics. Криминалистика; Кримінологія. Criminology. Криминология; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; publikatsii u zarubizhnomu vydanni; злочини на ґрунті расизму та ксенофобії; злочини з мотивів нетерпимості; расизм; crimes motivated by racism and xenophobia; crimes motivated by intolerance