Метод оптимізації вертикального зліту вертольоту - Яковлєв, Р. П.; Yakovliev, R. P.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3788-2583 (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2021 р.) : у 2 ч. – Харків : ХНУВС, 2021. – Ч. 1. – С. 33-38, 2021)
Розроблено математичну модель вертикального зльоту вертольоту у довільних експлуатаційних умовах (тобто коли можуть варіюватися маса вертольоту, висота площадки, температура зовнішнього повітря тощо).

A mathematical model of the vertical take-off of a helicopter under arbitrary operating conditions has been developed (ie when the weight of the helicopter, the height of the site, the temperature of the outside air, etc. can vary).

Разработана математическая модель вертикального взлета вертолета в произвольных эксплуатационных условиях (т.е. когда может варьироваться масса вертолета, высота площадки, температура наружного воздуха и т.д.).
Яковлєв, Р. П. Метод оптимізації вертикального зліту вертольоту / Яковлєв Руслан Петрович // Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2021 р.) : у 2 ч. / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотн. коледж. – Харків : ХНУВС, 2021. – Ч. 1. – С. 33-38.
Keywords: Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; вертоліт; вертолет; helicopter; вертикальний зліт вертольоту; вертикальный взлет вертолета; vertical takeoff of the helicopter; оптимізація; оптимизация; optimization