Психологічні особливості сенсо-життєвих орієнтацій осіб з різним рівнем толерантності до невизначенності - Шиліна, А. А.; Shylina, A. A.; Олефіренко, В. С.; Olefirenko , V. S.; Шиліна Алла Андріївна (Вісник Національного університету оборони України. - 2012. - Вип. 2(27). - С. 290-295, 2012)
Розкрито визначення толерантності і її особливості. Розглянуто визначення толерантності / інтолерантності до невизначеності. Проаналізовано показники сенсо-життєвих орієнтацій осіб з різним рівнем толерантності до невизначеності. Досліджено показники реальної структури ціннісних орієнтацій осіб з різним рівнем толерантності до невизначеності. Виявлено відмінності між толерантними та інтолерантними особами: перші орієнтовані більшою мірою на сім'ю і здоров'я, а другі – на високий матеріальний та соціальний статус.

Determination of tolerance and its feature is exposed. Determination of tolerantnosti/ intolerantnosti is exposed to the vagueness. The indexes of smyslo-vital orientations of persons are analysed with the different level of tolerance to the vagueness. The indexes of the real structure of the valued orientations of persons are analysed with the different level of tolerance to the vagueness. Distinctions are exposed between tolerant and by intolerantnymi personalities: the first are oriented in a greater degree to monogynopaedium and health, and second – on high financial and social status.

Раскрыто определение толерантности и ее особенности. Рассмотрено определение толерантности / интолерантности к неопределенности. Проанализированы показатели смысло-жизненных ориентаций лиц с разным уровнем терпимости к неопределенности. Исследованы показатели реальной структуры ценностных ориентаций лиц с разным уровнем толерантности к неопределенности. Выявлены различия между толерантными и интолерантными лицами: первые ориентированы в большей степени на семью и здоровье, а вторые – на высокий материальный и социальный статус.
Keywords: толерантність; tolerance; толерантность; сенсо-життєві орієнтації; senso-life orientations; сенсо-жизненные ориентации; інтолерантність; intolerance; интолерантность; толерантність до невизначеності; tolerance for uncertainty; толерантность к неопределенности